Particuliere dienstverlening

Onze dienstverlening aan particulieren

Onze dienstverlening aan particulieren is zeer uitgebreid. Wanneer u particulier bent, kunt u gebruik maken van 2 verschillende soorten belastingvoordelen. Daarom bieden wij ook 2 verschillende soorten dienstverlening aan particulieren:

  1. Huishoudelijke hulp: U en de hulp kunnen gebruik maken van de regeling dienstverlening aan huis van de belastingdienst. Dat is een regeling waardoor er een particuliere huishoudelijke hulp bij u voor een laag tarief legaal kan komen werken. In tegenstelling tot een huishoudelijke hulp van de zwarte markt, heeft het inhuren van een witte hulp een groot aantal voordelen. Bekijkt u alle voordelen op de website van ons dochterbedrijf www.helpelientje.nl. Onze Helpelientjes zijn tevens in dienst van Totaal Schoon als ‘basis medewerker schoonmaak’ en volgen ook schoonmaakcursussen en trainingen binnen Totaal Schoon.
  2. Particuliere schoonmaak: Wanneer u diensten afneemt via een professioneel schoonmaakbedrijf zoals Totaal Schoon, betaalt u in tegenstelling tot bedrijven maar 6% belasting in plaats van 21%. Het verschil met een hulp via de regeling dienstverlening aan huis en een schoonmaker via een professioneel schoonmaakbedrijf, is dat u een Totaal-Servicepakket kunt verwachten zoals beschreven op onze homepagina. Daarnaast kunt u verwachten dat de professionele schoonmaakmiddelen en professionele apparatuur vanuit Totaal Schoon geleverd kunnen worden. Een Helpelientje maakt schoon met de spullen die u zelf aanschaft. Tevens zijn onze Helpelientjes binnen Totaal Schoon ‘basis medewerkers schoonmaak’ en kunt u via Totaal Schoon gespecialiseerde medewerkers verwachten.

 

Welke keuze kan ik het beste maken?

Heeft u een eigen bedrijf en werkt u (gedeeltelijk) thuis? Dan is dit een twijfelgeval. Wanneer u (een gedeelte van) de huur ook van uw winst aftrekt, dan wordt de woning belastingtechnisch gebruikt voor zakelijke doeleinden. Dan kunt u geen gebruik maken van de diensten via Helpelientje, maar wel van de diensten van Totaal Schoon.

Voor de schoonmaak van een oplevering van een particuliere woning, zou Totaal Schoon de beste keuze zijn. Wanneer u een makelaardij of bouwbedrijf bent en de hulp van Totaal Schoon inschakelt binnen een particuliere woning, geldt het 6% tarief ook.

Bij particuliere woningen die voor zakelijk doeleinden gebruikt worden, geldt wel het 21% tarief. Als bedrijf zijnde heeft u dan wel weer het voordeel om de BTW volledig terug te vragen aan de belastingdienst bij uw aangifte omzetbelasting, waardoor u alleen hoeft te letten op het tarief wat wij vragen excl. BTW. Dit voordeel hebben particulieren dan weer niet.

U kunt Totaal Schoon ook het beste inschakelen wanneer u eenmalig of met regelmaat specialistisch onderhoud wilt laten verrichten, of een keer een hele grondige schoonmaak uit wilt laten voeren.

Wanneer u werkzaamheden heeft in en buiten een woning, waarvoor specialistische apparatuur moet worden ingezet, kunt u het beste Totaal Schoon inschakelen. Voor werkzaamheden met specialistische apparatuur en werkzaamheden aan de buitenkant van de woning, geldt overigens weer wel het 21% tarief.

Via Totaal Schoon kunnen we met meerdere medewerkers tegelijk komen. Via Helpelientje krijgt u 1 hulp toegewezen. Helpelientje is dus erg handig en voordelig, wanneer u op zoek bent naar een hulp die (eventueel met regelmaat) de reguliere schoonmaak en huishoudelijke basiswerkzaamheden verricht.  Wilt u een professional? Dan past Totaal Schoon beter bij u!

Vraag hier uw offerte aan bij Totaal Schoon en vraag hier uw hulp aan via Helpelientje.

Wanneer u twijfelt, dan helpen wij u graag bij het maken van de keuze die het beste past bij uw situatie. Bel ons via 085 0606 712.